Nieuwsbrief 02/08Beste leden,

De nationale veiligheidsraad heeft deze week opnieuw strengere maatregelen aangekondigd.

Het is duidelijk dat we de komende vier weken opnieuw genoegen moeten nemen met ‘iets minder’ om dan erna hopelijk weer ‘iets meer’ te kunnen. Laat ons nu met z’n allen, op iedere club en op individueel niveau, de geest van de maatregelen strikt toepassen en op een veilige manier genieten van wat wél nog kan.

Ons geliefde spel wordt vandaag een teamsport: dit is de enige manier dat we ook deze winter veilig kunnen blijven tennissen en padellen.

Annulatie Tornooi

Het tennistornooi van SPORTA TC dat maandag 10 Augustus van start zou gaan wordt afgelast. De boodschap die onze club wil meegeven kan je hieronder lezen:

De ontwikkelingen van de laatste dagen dwingen ons om het Open Tornooi 2020 van Sporta TC Herk-de-Stad te annuleren. Deze moeilijke beslissing hebben we genomen na rijp beraad en het nauwgezet afwegen van alle risico’s met verschillende partijen.  Tot vorige week geloofden we nog in een sfeervol en veilig tornooi met een strak uitvoeringsplan maar de realiteit van de 2de Covid golf doet ons inzien dat het onverantwoord zou zijn om zoveel mensen samen te brengen op onze tennisclub.

Wij willen de ingeschreven clubleden alvast bedanken voor de inschrijvingen en hopen je volgend jaar terug te mogen verwelkomen voor een spetterend Open Tornooi 2021.

Mondmasker plicht


Herrinnering :  Een mondmasker is voortaan verplicht voor +12-jarigen, zowel indoor als outdoor, behalve:

 • als je op het terrein bent als speler, trainer of official.

 • als je iets komt eten of drinken aan een tafel in de clubbar of op het terras.

Enkele concrete voorbeelden ter verduidelijking:

 • Ben je een toeschouwer die zich op het clubterras bevindt en consumeer je daar iets ? Dan moet je geen mondmasker dragen.

 • Ben je toeschouwer en ga je met of zonder consumptie langs een plein staan of zitten ? Dan moet je een mondmasker dragen.

 • Ben je een speler, trainer of official die zich op het terrein bevindt ter gelegenheid van een match of training? Dan moet je geen mondmasker dragen.

 • Wil je je op de club verplaatsen? Draag in elk geval een mondmasker!

Registratieplicht voor horeca en sportlessen


Sinds 23 juli is de registratieplicht in de horeca verplicht, dit geldt dus ook voor tennis- en padelclubs die een horecafunctie uitoefenen. Elke horeca-uitbater moet bij de aankomst per tafel de contactgegevens (telefoonnummer of e-mailadres) van één klant registreren:

 • De horeca-uitbater moet die gegevens gedurende 14 dagen bewaren om later contactonderzoek te faciliteren.

 • De contactgegevens mogen enkel gebruikt worden voor de strijd tegen COVID-19.

 • Na 14 dagen moeten ze worden vernietigd.

 • Klanten moeten uitdrukkelijk hun akkoord geven. Weigeren ze dat, dan wordt hen de toegang tot de horecazaak bij aankomst geweigerd.

Deze verplichting geldt vanaf woensdag 29 juli ook voor sportlessen.

Strikte beperking voor sociale bubbel 


De sociale bubbel, waarvan sprake wanneer de veiligheidsafstanden niet ten allen tijde gegarandeerd kunnen worden, wordt vanaf woensdag 29 juli beperkt tot maximum 5 personen per gezin.

Deze 5 personen moeten steeds dezelfde zijn de komende 4 weken.

Houd er rekening mee dat je dubbelpartner tot deze sociale bubbel behoort omdat je met hem/haar de social distancing moeilijker kan garanderen .

Interclub en Jeugd


Beslissingen van Tennis Vlaanderen:

 • De interclub tennis (volwassenen en jeugd) wordt geschrapt. Bij interclub staat het sociale aspect centraal. Dat is nu net datgene dat nu niet wenselijk is. Ook de aan interclub gelinkte groepsverplaatsingen stemmen niet overeen met wat de overheid wil bereiken.

 • De Sunweb Kids Toer wordt afgelast.

 • Eerder kondigden we al aan dat heel wat activiteiten op het Feest van de Jeugd in Wommelgem, niet doorgaan. Naar aanleiding van de huidige situatie wordt ook het Vlaams Kampioenschap geschrapt.

 • De opleidingen aspirant-initiator die in augustus in Antwerpen gepland stonden, worden geannuleerd. De andere trainersopleidingen gaan door volgens de protocollen van de Vlaamse Trainersschool.

Respecteer elkaar


Laten we met ons allen de geest van de maatregelen strikt toepassen en op een veilige manier genieten van wat wél nog kan. Ons geliefde spel wordt vandaag een teamsport: dit is de enige manier dat we ook deze winter veilig kunnen blijven tennissen en padellen

We merken thans dat het voor sommige leden moeilijk, erg moeilijk is om zich naar de bestaande regels te schikken.  Daarom vragen wij met aandrang als bestuur, ook al doen we dit niet graag, volg de regels uit RESPECT VOOR ELKAAR, want daar draait dit eigenlijk om !

Namens, het bestuur van Sporta TC vzw

Alvast dank voor je begrip en nog veel tennis- en padelplezier de komende weken,

Met vriendelijke groeten,

Contact

Tenniscomplex de Koningsvijver

 

Manestraat 82/1

3540 Herk-de-stad

 

        +32(0)13 55 36 03

 

        info@sportatc.be

facebook-3.png
instagram-sketched.png