top of page
SPORTA-5.png

Cambio is spaans voor verandering, Sporta Cambio staat voor de gefaseerde en positieve verandering die wij als club willen ondergaan. En als club doelen we op de hele Sporta site, tennis en padel.  We kiezen vandaag voor een aantal verandering, niet in het belang van padel, ook niet in het belang van tennis maar in het belang van onze hele club en infrastructuur.

Ontdek het project Sporta Cambio:

Schermafbeelding 2020-11-23 om 14.25.54.

Tennis

Tennis

Tennis

Van 6 naar 9 tennispleinen in de zomer

Wat wij als club zeker niet willen is inbinden naar onze leden toe. Wat vaak vergeten wordt is dat we op onze club niet over 6 terreinen beschikken maar over 6 outdoor en 4 indoorterreinen. Omdat we buiten over een terrein minder zullen beschikken stellen wij als club de indoorterreinen in de zomer ter beschikking aan jullie als onderdeel van jullie lidgeld. Jullie hebben dus komende zomer geen 5 in plaats van 6 terreinen ter beschikking maar 9. Bovendien zullen jullie met het betaalde lidgeld ELKE dag kunnen tennissen, ook bij slecht weer.

Heksenkot wordt midi plein

De jeugd is een belangrijk onderdeel van onze club, een belangrijk onderdeel waar wij als vernieuwd bestuur heel hard op willen blijven inzetten. Sporta Cambio voorziet, wanneer de financiële middelen er terug zijn, de aanleg van een midi plein voor de jeugd op de plaats waar vandaag het Heksenkot staat. Indien de 2 extra padelterreinen van even groot succes zullen zijn als de eerste 2 zou dat wel eens sneller dan verwacht kunnen zijn. 

Opwaardering tennisterreinen

Alle tennisterreinen krijgen een grondige opknapbeurt. Omheiningen worden hersteld, de verlichting wordt onder handen genomen, er wordt opnieuw groen aangeplant en we creëren een state-of-the art center court terrein dat langs 3 zijden te bezichtigen is.

Investering in groen en duurzaamheid

Er zal een nieuwe verlichtingsinstallatie geplaatst worden voor de tennisterreinen. Niet alleen zetten we hiermee in op een verbeterde speelervaring na zonsondergang maar zetten we met de keuze voor LED-verlichting in op groen en duurzaamheid. 

Padel

Padel

Padel

Van 2 naar 4 padelterreinen

Padel zit in de lift, dat is niet enkel een tendens die we in heel Vlaanderen zien maar ook een tendens die we op onze club zien als we naar de bezettingsgraad van de padelterreinen, de inkomsten voor onze club vanuit Padel en de stijgende vraag naar vrije padel-uren kijken. Wij kunnen als club deze unieke opportuniteit om het succes van padel niet verder te benutten en de vraag naar extra terreinen niet negeren, sterker nog, vandaag is hét moment om van 2 naar 4 padelterreinen uit te breiden en onze club te laten groeien.

Terrein 1

Er is lang gewikt en gewogen over waar deze pleinen het best geplaatst kunnen worden. Nadat alle pro’s en contra’s in de weegschaal gelegd werden viel de keuze op terrein 1. Geloof ons, dit is absoluut geen gemakkelijke keuze voor ieder tennishart dat binnen Sporta Tennis klopt maar wel de juiste. Waarom? Omdat dit geen keuze voor padel of tegen tennis is maar een keuze voor de groei van de club, voor de uitbreiding van het terras, voor extra beleving op en rondom dit terras, voor de opwaardering van de gehele sporta site (heksenkot, terrein 5 & 6). Kortom de enige keuze voor Sporta TC als geheel.