top of page
SPORTA-5.png

Cambio is spaans voor verandering, Sporta Cambio staat voor de gefaseerde en positieve verandering die wij als club willen ondergaan. En als club doelen we op de hele Sporta site, tennis en padel.  We kiezen vandaag voor een aantal verandering, niet in het belang van padel, ook niet in het belang van tennis maar in het belang van onze hele club en infrastructuur.

Ontdek het project Sporta Cambio:

Schermafbeelding 2020-11-23 om 14.25.54.

Tennis

Tennis

Tennis

Van 6 naar 9 tennispleinen in de zomer

Wat wij als club zeker niet willen is inbinden naar onze leden toe. Wat vaak vergeten wordt is dat we op onze club niet over 6 terreinen beschikken maar over 6 outdoor en 4 indoorterreinen. Omdat we buiten over een terrein minder zullen beschikken stellen wij als club de indoorterreinen in de zomer ter beschikking aan jullie als onderdeel van jullie lidgeld. Jullie hebben dus komende zomer geen 5 in plaats van 6 terreinen ter beschikking maar 9. Bovendien zullen jullie met het betaalde lidgeld ELKE dag kunnen tennissen, ook bij slecht weer.

Heksenkot wordt midi plein

De jeugd is een belangrijk onderdeel van onze club, een belangrijk onderdeel waar wij als vernieuwd bestuur heel hard op willen blijven inzetten. Sporta Cambio voorziet, wanneer de financiële middelen er terug zijn, de aanleg van een midi plein voor de jeugd op de plaats waar vandaag het Heksenkot staat. Indien de 2 extra padelterreinen van even groot succes zullen zijn als de eerste 2 zou dat wel eens sneller dan verwacht kunnen zijn. 

Opwaardering tennisterreinen

Alle tennisterreinen krijgen een grondige opknapbeurt. Omheiningen worden hersteld, de verlichting wordt onder handen genomen, er wordt opnieuw groen aangeplant en we creëren een state-of-the art center court terrein dat langs 3 zijden te bezichtigen is.

Investering in groen en duurzaamheid

Er zal een nieuwe verlichtingsinstallatie geplaatst worden voor de tennisterreinen. Niet alleen zetten we hiermee in op een verbeterde speelervaring na zonsondergang maar zetten we met de keuze voor LED-verlichting in op groen en duurzaamheid. 

Padel

Padel

Padel

Van 2 naar 4 padelterreinen

Padel zit in de lift, dat is niet enkel een tendens die we in heel Vlaanderen zien maar ook een tendens die we op onze club zien als we naar de bezettingsgraad van de padelterreinen, de inkomsten voor onze club vanuit Padel en de stijgende vraag naar vrije padel-uren kijken. Wij kunnen als club deze unieke opportuniteit om het succes van padel niet verder te benutten en de vraag naar extra terreinen niet negeren, sterker nog, vandaag is hét moment om van 2 naar 4 padelterreinen uit te breiden en onze club te laten groeien.

Terrein 1

Er is lang gewikt en gewogen over waar deze pleinen het best geplaatst kunnen worden. Nadat alle pro’s en contra’s in de weegschaal gelegd werden viel de keuze op terrein 1. Geloof ons, dit is absoluut geen gemakkelijke keuze voor ieder tennishart dat binnen Sporta Tennis klopt maar wel de juiste. Waarom? Omdat dit geen keuze voor padel of tegen tennis is maar een keuze voor de groei van de club, voor de uitbreiding van het terras, voor extra beleving op en rondom dit terras, voor de opwaardering van de gehele sporta site (heksenkot, terrein 5 & 6). Kortom de enige keuze voor Sporta TC als geheel.

Beleving

Beleving

Beleving

Uitbreiding terras, meer beleving

We willen van onze club en terras weer een van de gezelligste plekjes maken om te vertoeven bij mooi weer. De uitbreiding van het terras dat zich tussen padel en tennis een weg zal banen zal de slagader worden die staat voor sfeer, gezelligheid en beleving op onze club. Op drukke dagen wordt het verharde stuk tussen tennisterrein 1 en tennisterreinen 2 en 3 omgetoverd tot terras wat maakt dat we vanop het terras dichter bij de tennis en meer tennisterreinen kunnen zitten. Een extra buitenbar en speeltuintje voor de kleinsten vervolledigen dit plan. Wij willen streven naar een terras waar je met veel plezier na je sportieve inspanning blijft hangen voor een verfrissend drankje, van waarop je kan supporteren of gewoon gezellig een terrasje kan komen doen.

Als tennisbestuur moet het ons toch ook even van het hart dat het inruilen van tennisplein 1 voor 2 padelterreinen absoluut geen gemakkelijke keuze was.

 

Maar wij kunnen dit niet anders zien als een unieke kans voor onze club, voor ons al tennisbestuur en in de eerste plaats voor jullie, onze leden, om Sporta nieuw leven in te blazen en investeringen te doen voor de tennis die we vandaag zonder het succes van padel onmogelijk kunnen doen.

 

Wij kijken uit naar een schitterend tennisjaar in 2021 en een bloeiend Sporta TC in de toekomst.

"

SPORTA TENNIS

Vanuit VZW Padel blikken wij terug op, wat voor ons, een spannende sprong naar een nieuwe tak binnen onze club was, het aanleggen van 2 padelterreinen.

 

Wij zijn heel blij dat we dit succes samen met Sporta Tennis hebben kunnen bereiken en willen er in de toekomst alles aan doen om samen met de mensen van het tennisbestuur te werken naar een unieke site in de Manestraat waar beleving centraal staat en tennis en padel hand in hand gaan.

 

Samen naar een sterk en bloeiend Sporta!

"

SPORTA PADEL
FAQ

Timing

Timing

Sporta Cambio is een gefaseerd project. Daarmee bedoelen we dat alles wat hierboven opgesomd werd uitgevoerd zal worden maar dat dit in fases zal gebeuren vanwege financiële redenen. De keuzes naar wat net in welke fase uitgevoerd zal worden volgen uit het budgetplan dat voor Sporta Cambio opgemaakt werd.

fase 1

Zal op heel korte termijn van start gaan, oplevering wordt gepland in maart 2021. In fase 1 werd alvast opgenomen: het aanleggen van de 2 padelterreinen, de uitbreiding van het terras, de buitenbar, LED-verlichting op het nieuwe terrein 1, verhardingen naar tennisterreinen 1, 2 & 3 en het speeltuintje.

Fase 2

Zal onder meer het aanleggen van het midi terrein, de overige verlichting van de tennisterreinen en de verharding van de paden naar terreinen 4 en 5 omvatten.

  • Vragen over Sporta Cambio?
    We snappen dat jullie met vragen zitten. Deze willen we ook niet onbeantwoord laten. Mail je vraag naar marketing@sportatc.be. Wij zullen deze vervolgens beantwoorden. Alle vragen en antwoorden zullen ook (anoniem) op deze pagina verzameld worden.
  • Amai! Wie maakte deze mooie 3D-beelden?
    Graag willen we Frederik Standaert bedanken voor de mooie 3D-beelden. Dankzij zijn inspanning kunnen we Sporta Cambio vandaag visueel aan jullie voorstellen.

to be continued...

to be continued...

bottom of page