top of page
IMG_2621 2.jpg

KIDSPADEL

Bij Sporta Academy kunnen kinderen van 5 - 8 jaar bij ons terecht. De missie van KidsPadel is om spelend te leren. Alle partners (speler, trainer, ouder en club) worden betrokken bij het opleiden van onze jongste Sportanen. Kinderen leren al spelend padellen, stap voor stap, van pelletjes tot echt padel spelen met en tegen elkaar. Kinderen worden in team bij elkaar geplaatst en maken snel nieuwe vriendjes. Een geschenk voor het leven!

Op de hoogte blijven van het nieuws en aanbod voor deze doelgroep? Word lid van onze Whatsapp groep 'KidsPadel'

Onze doelstellingen

  1. Jeugdleden een sportieve hobby aanbieden, waarin ze zichzelf zowel op motorisch vlak als sociaal vlak kunnen ontwikkelen. 

  2. Jeugdleden opleiden tot tennisspelers op hun eigen haalbaar niveau. Zowel op technisch, tactisch als mentaal gebied volgens de behoefte van de speler. 

  3. Padel is nog leuker wanneer je wedstrijden speelt. Naast uitdagende trainingen willen we onze jongste spelers laten kennismaken met competitie. Van een recreatieve wedstrijd tot een officiële match. Er zijn veel mogelijkheden waarin de trainers je ondersteunen.

IMG_1671.jpg

Kidspadel werkt met vaardigheidsniveaus die telkens een andere kleur hebben: blauw en rood. Kinderen leren stap voor stap padel spelen op een aangepast terrein met een ander type bal.

blauw (5-6 jaar)

De kinderen spelen op een half padelterrein in de breedte en leren door middel van toffe oefeningen het padelveld kennen. Gelijktijdig ontwikkelen ze ook hun balgevoel door allerlei soorten ballen te gebruiken zoals ballonnen, babyballen, mousse ballen, … Al meteen wordt ook de basis gelegd voor het samenspel, want op een padelveld sta je met 2! ​

rood (6-8 jaar)

De basisslagen worden aangeleerd en de eerste balwisseling is een feit! We spelen nog steeds op een half padelterrein maar deze keer met een rode bal en oranje bal voor degene die écht snel bijleren. ​

WHAT'S NEXT?

Wanneer een speler dit traject afgerond heeft zijn ze klaar voor de volgende fase van hun tennisloopbaan. Ze behoren vanaf dan tot de groep 'Junior Padel'. Lees er hier alles over. 

HET TRAINERSTEAM

Voor onze trainingen werken we uitsluitend met onze eigen trainers. Dit omdat we met Sporta investeren in de opleidingen en bijscholingen van ons team. Wanneer je les volgt bij een trainer van ons team, stap je mee in het verhaal van Sporta. We nodigen je uit voor evenementen en zorgen voor betrokkenheid met de club.

IMG_3063.JPG
bottom of page