top of page
IMG_9914.jpg

KIDSTENNIS

Bij Sporta Academy kunnen kinderen van 3 - 12 jaar bij ons terecht. De missie van KidsTennis is om spelend te leren. Alle partners (speler, trainer, ouder en club) worden betrokken bij het opleiden van onze jongste Sportanen. Kinderen leren al spelend tennissen, stap voor stap, van tennisspelletjes tot echt tennis spelen met en tegen elkaar. Kinderen worden in team bij elkaar geplaatst en maken snel nieuwe vriendjes. Een geschenk voor het leven!

Op de hoogte blijven van ons aanbod en nieuws voor deze doelgroep? Word lid van onze Whatsapp groep 'KidsTennis'.

We gaan 100% voor:

  1. Jeugdleden een sportieve hobby aanbieden, waarin ze zichzelf zowel op motorisch vlak als sociaal vlak kunnen ontwikkelen. 

  2. Jeugdleden opleiden tot tennisspelers op hun eigen haalbaar niveau. Zowel op technisch, tactisch als mentaal gebied volgens de behoefte van de speler. 

  3. Tennis is nog leuker wanneer je wedstrijden speelt. Naast uitdagende trainingen willen we onze jongste spelers laten kennismaken met competitie. Van een recreatieve wedstrijd tot een officiële match. Er zijn veel mogelijkheden waarin de trainers je ondersteunen.

IMG_1674.jpg

KidsTennis werkt met vaardigheidsniveaus die telkens een andere kleur hebben: wit, blauw en rood. Kinderen leren stap voor stap tennissen op een aangepast terrein met een ander type bal. 

wit (3-4 jaar)

In deze kleur gaan kinderen op een plezierige manier bewegen en spelen in een tenniswereld. Een goede én vooral leuke voorbereiding op de verdere tennisontwikkeling. We gebruiken verschillende balsoorten (ballonnen, mousse ballen, …).  ​

blauw (5-7 jaar)

In Blauw beleven we het eerste tennisplezier dankzij toffe basisoefeningen met de rode softbal. Kinderen spelen op een kleiner aangepast terrein (2,75m op 8,23m) over de breedte van het enkelterrein.​

rood (7-9 jaar)

De tennisbewegingen worden groter: we leren een échte tennisslag! De focus ligt op veel spelen en de eerste stapjes in wedstrijd spelen. Kinderen spelen over de breedte van het dubbelterrein (5,5m op 11m) met de rode softbal. ​

WHAT'S NEXT?

Wanneer een speler dit traject afgerond heeft zijn ze klaar voor de volgende fase van hun tennisloopbaan. Ze behoren vanaf dan tot de groep 'Junior Tennis'. Lees er hier alles over. 

HET TRAINERSTEAM

Voor onze trainingen werken we uitsluitend met onze eigen trainers. Dit omdat we met Sporta investeren in de opleidingen en bijscholingen van ons team. Wanneer je les volgt bij een trainer van ons team, stap je mee in het verhaal van Sporta. We nodigen je uit voor evenementen en zorgen voor betrokkenheid met de club.

IMG_3063.JPG
bottom of page