top of page
sporta_7.jpg

Werking

  ALGEMEEN  

TC Sporta Herk-de-Stad is een tennisvereniging die de tennissport wil promoten op zowel recreatief niveau als competitieniveau. Er worden allerhande activiteiten georganiseerd, en er is een trainersteam om de volwassenen de nodige sportieve begeleiding te bezorgen. Competitie is er op zowel informeel als officieel niveau, voor het enkel- en dubbelspel. Op sociaal vlak hebben we naast de recreatieve activiteiten ook een gezellig clubhuis te bieden!

  TRAININGEN  

Sporta TC organiseert trainingsessies voor volwassenen, zowel voor gevorderden als voor beginners (start to tennis), verzorgd door onze gediplomeerde trainers.

  • De wintertrainingen starten eind september begin oktober, en lopen tot eind maart begin april.

  • De lentetrainingen starten in april, en lopen tot juni.

De inschrijvingsformulieren en gedetailleerde informatie over de eerstvolgende trainingen kan je altijd via de website vinden. Voor nieuwkomers, of mensen die hun tennisraket terug van onder het stof willen halen, zijn dit ideale instapmomenten!

  ACTIVITEITEN  

Regelmatig worden er allerhande activiteiten georganiseerd, zoals bijvoorbeeld de nacht der dubbels, de pastadag, de ladies night of een barbecue. 

Alle activiteiten worden tijdig via mail en via de website aangekondigd.

  TERREINEN  

Leden kunnen gratis en onbeperkt buitenterreinen reserveren (volgens beschikbaarheid). Een indoor terrein voor de winter is betalend. Alle info vind je hier.

COMPETITIE

  INTERCLUB  

Interclub is een competitie tussen ploegen van verschillende clubs. Het gaat van start in het begin van het zomerseizoen (begin april). Alle ploegen spelen een voorronde in poules (april-mei), zoveel mogelijk in eigen regio. De hoogst gerangschikten in die poules spelen een eindronde in Limburg (~juni), met uiteindelijk nog een nationale eindronde (september).

  OPEN TORNOOI  

Het open tornooi van Sporta TC is toegankelijk voor leden van alle clubs, het wordt georganiseerd in de tweede helft van augustus. Natuurlijk doen hier ook veel eigen leden mee, en het is ongetwijfeld de topper van het jaar!

  CLUB-  
  KAMPIOENSCHAP  

Het clubkampioenschap is natuurlijk alleen voor leden van de eigen club. Het wordt in september gespeeld, met als inzet een tube tennisballen, een fles cava en eeuwige roem!

 

  Winterinterclub  

In de winter (oktober-maart) wordt er een winterinterclub georganiseerd (ook wel winterclub). Omwille van de meer beperkte beschikbaarheid van indoor pleinen worden hier geen volledige matchen gespeeld, maar wordt er 1 uur gespeeld. Er worden geen sets gespeeld, wie het meeste spelletjes heeft gewonnen binnen het uur, wint. Deze competitie is dan ook niet officieel georganiseerd via Tennis Vlaanderen, maar is wel een absolute aanrader!

 

Alle gedetailleerde informatie wordt via mail en via de website verspreid.

bottom of page