top of page
IMG_2551.jpg

Junior PADEL

Nadat de jeugdspelers het KidsPadel traject afgewerkt hebben schakelen heel wat tieners over op andere zaken. Bij Sporta Academy hebben we als doel om deze groep blijvend aan ons te binden.

 

Junior spelers moeten elkaar kunnen ontmoeten en samen relaxen op de club. We hebben als doel om op een leuke manier om te gaan met tieners en een echte tienersfeer te creëren.

Op de hoogte blijven van ons aanbod en nieuws voor deze doelgroep? Word lid van onze Whatsapp groep 'Junior Padel'.

We gaan 100% voor:

  1. Een clubomgeving waar tieners graag zijn om zo hun betrokkenheid en binding met de club te vergroten. Sporta moet een plaats zijn waar tieners graag zijn en zichzelf kunnen zijn.

  2. Een lesaanpak en lesaanbod die hen aanspreekt. Om zo op een recreatieve manier te genieten van Padel.

  3. Een sterk tienerteamgevoel. Teamactiviteiten, zowel binnen als buiten de club, kunnen bijdragen aan het opbouwen van onderlinge relaties en het versterken van de samenhang.

IMG_9884.jpg

Ook bij deze groep bouwen we verder op de vaardigheidsniveau's vastgelegd door Padel Vlaanderen:

ORANJE (8-10 jaar)

De stap wordt gemaakt naar het volledig padelterrein en de basisslagen worden steeds meer uitgebreid. De eerste stappen naar het spelen van een wedstrijdje worden gezet. We spelen met de oranje bal en voor de gevorderden de groene bal. ​

GROEN (10-12 jaar)

Technieken worden steeds verder verfijnd en we krijgen langzaam ook de speltactieken onder de knie. Er wordt met een groene bal gespeeld en overgegaan naar de gele bal.​

GEEL (12-18 jaar)

Tijd voor het echte werk! De focus ligt op de transitie maken van het jeugdspel naar het spelen met volwassenen. Padeltechnieken worden verder uitgebreid en het spel wordt nu echt gespeeld. We gebruiken hier enkel nog de gele bal.

CONDITIE (9-18 jaar)

Conditie heeft als doel om spelers vaardiger te maken als padelspeler. Wanneer een speler coördinatief en fysiek wordt geprikkeld, heeft dit een positief effect op zijn capaciteiten als speler. 

WHAT'S NEXT?

Wanneer een speler dit traject afgerond heeft zijn ze klaar voor de volgende fase van hun padelloopbaan. Ze behoren vanaf dan tot de groep 'Volwassenen Padel'. Lees er hier alles over. 

IMG_3063.JPG

HET TRAINERSTEAM

Voor onze trainingen werken we uitsluitend met onze eigen trainers. Dit omdat we met Sporta investeren in de opleidingen en bijscholingen van ons team. Wanneer je les volgt bij een trainer van ons team, stap je mee in het verhaal van Sporta. We nodigen je uit voor evenementen en zorgen voor betrokkenheid met de club.

bottom of page