top of page
e56eca4d-fa6d-4adf-b760-b3056c3a4734 2.jpg

Junior tennis

Nadat de jeugdspelers het kidstennis traject afgewerkt hebben schakelen heel wat tieners over op andere zaken. Bij Sporta Academy hebben we als doel om deze groep blijvend aan ons te binden.

 

Junior spelers moeten elkaar kunnen ontmoeten en samen relaxen op de club. We hebben als doel om op een leuke manier om te gaan met spelers en een toffe sfeer te creëren.

Op de hoogte blijven van ons aanbod en nieuws voor deze doelgroep? Word lid van onze Whatsapp groep 'Junior Tennis'.

We gaan 100% voor:

  1. Een clubomgeving waar spelers graag zijn om zo hun betrokkenheid en binding met de club te vergroten. Sporta moet een plaats zijn waar tieners graag zijn en zichzelf kunnen zijn.

  2. Een lesaanpak en lesaanbod die hen aanspreekt. Om zo op een recreatieve manier te genieten van tennis.

  3. Een sterk teamgevoel. Teamactiviteiten, zowel binnen als buiten de club, kunnen bijdragen aan het opbouwen van onderlinge relaties en het versterken van de samenhang.

IMG_9884.jpg

Ook bij deze groep bouwen we verder op de kleuren die vastgelegd zijn door Tennis Vlaanderen:

ORANJE (9-10 jaar)

De tennistactiek wordt belangrijker: je leert diep en breed spelen. Dubbelspel en de bovenhandse opslag komen aan bod. Kinderen spelen op een korter en smaller terrein (18 m) met de oranje softbal. ​

GROEN (10-12 jaar)

Je kind oefent verder op mentale vaardigheden, tactiek, techniek en conditie. De slagen verfijnen en je gebruikt de groene overgangsbal. Kinderen spelen op een 21m-terrein, een verkorte versie van de volledige lengte van het terrein. Na Groen is je kind helemaal klaar om met een échte gele bal op een volledig terrein te spelen. 

JUNIOR TENNIS (12-18 jaar)

Tijd voor het echte werk! De focus ligt op de transitie maken van het jeugdspel naar het spelen met volwassenen. Tennistechnieken worden verder uitgebreid en het spel wordt nu echt gespeeld. We gebruiken hier enkel nog de gele bal.

CONDITIE (9-18 jaar)

Conditie heeft als doel om spelers vaardiger te maken als tennisspeler. Wanneer een speler coördinatief en fysiek wordt geprikkeld, heeft dit een positief effect op zijn capaciteiten als tennisspeler. 

WHAT'S NEXT?

Wanneer een speler dit traject afgerond heeft zijn ze klaar voor de volgende fase van hun tennisloopbaan. Ze behoren vanaf dan tot de groep 'Volwassenen Tennis'. Lees er hier alles over. 

IMG_3063.JPG

HET TRAINERSTEAM

Voor onze trainingen werken we uitsluitend met onze eigen trainers. Dit omdat we met Sporta investeren in de opleidingen en bijscholingen van ons team. Wanneer je les volgt bij een trainer van ons team, stap je mee in het verhaal van Sporta. We nodigen je uit voor evenementen en zorgen voor betrokkenheid met de club.

bottom of page